Позвоните нам +359 (0) 888 00 99 99
Продажби Наеми Мебели
Продажби
Наеми
Мебели
Категория
Тип продукт
Южно черноморие

 

 

 

Стара планина е разположена по цялата дължина на България и разделя условно българското черноморие на северно и южно. На южното ни черноморие се намират курортите и градовете: Елените, Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой, Поморие,  Бургас, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Царево, Синеморец.

 

Бургас е един от най-големите градове в страната. Разположен е на брега на Черно море, в Бургаския залив. Населението на града е над 230 000 души. Бургаското пристанище е най-голямото товарно пристанище в страната. Близостта до морето и равнинният характер на района е причина той да е населен още от древността. Най-ранните находки в региона се отнасят към бронзовата и ранната желязна епоха. Много са и археологическите находки от тракийския период (ІV в. пр.н.е). Наред с добрите си транспортни връзки, излаза на море, развита промишленост и едновременно с това съхранена история, Бургас днес е и привлекателна дестинация за туристите. Градът и регионът предлагат разнообразни възможности за туризъм - морски, културен туризъм с множеството музеи и културни обекти, балнео и СПА, орнитоложки, винен туризъм и др.

 

Слънчев бряг е най-големият български курорт. Разположен е на залив с формата на полумесец между град Несебър и курорта Свети Влас. Със своите стотици хотели, многобройни заведения, магазини и изградената си инфраструктура курортният комплекс днес може да посрещне няколкостотин хиляди туристи. Курортът се е наложил и като един от големите комплекси в страната, предлагащи прекрасни условия за конферентен и бизнестуризъм.

 

Свети Влас е бързоразвиващо се курортно селище, разположено на 10 км. северно от град Несебър и на 2 км. от Слънчев бряг. Плажът на Свети Влас е с изложение на юг. Пясъкът е ситен, златист. Уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа. Селището е основано през II век от древните траки. Тогава то е носело названието Лариса, а чак през XIV век приема името на Свети Влас - покровител на търговците, животновъд и лечител. Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци.

 

Несебър е с население от 10 000 души. Разположен е на 36 км североизточно от гр. Бургас, на брега на Черно море. Градът е основан преди повече от 3200 години. Населен от траките в края на бронзовата епоха, те го нарекли Мелсамбрия, което означавало „град на Мелсас” – вероятно името на основателя на селището. Освен че свързва стария и новия град, провлакът е любимо място за разходки на гостите и жителите на Несебър. От двете му страни, в близост до морето, има пешеходни алеи. Един от символите на града е и вятърната мелница, която се намира по средата на провлака.

 

Поморие е сред най-популярните дестинации през летния сезон.  Още от миналото районът е бил прочут с лечебните свойства на калта, добивана при производството на сол в Поморийското езеро. Известни са и лечебните качества на минералната вода в града. Особено характерно е бавното изстиване на морската вода. Сутрин, преди изгрев слънце, въздухът е богат на озон и отрицателни йони, на ултравиолетови лъчи и йод, отделен в газообразно състояние от морските водорасли. Поморие е популярна туристическа дестинация и предлага на своите гости разнообразни възможности за настаняване.

 

Созопол е разположен на живописен полуостров в южната част на Бургаския залив, на около 35 км от Бургас. Градът е с население около 5000 души. Той е един от най-старите градове по българското Черноморие и един от най-популярните морски курорти в страната. Красивият Стар град и романтичната му атмосфера привличат много туристи от цял свят. В Созопол има два плажа – централен и Харманите, а недалеч са плажовете на къмпингите „Златна рибка” и „Каваците”. Градът се дели на стара и нова част. Старият град е предпочитан за романтични разходки заради калдъръмените си улички и старите къщи. В новата част на града са концентрирани много хотели и заведения за хранене и забавления. В непосредствена близост до града са и няколко къмпинга: „Градина”, „Златна рибка”, „Каваци”, „Веселие“ и „Смокиня”.

 

Приморско е разположен на малък полуостров в югоизточната част на Черноморското крайбрежие. Край Приморско е разположен резерватът „Ропотамо”. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти - лиманът на река Ропотамо, блатото Аркутино, лонгозни гори, които на тази географска ширина се срещат много рядко, различни скални феномени, мочурища, блата и други. Известен с чистата си природа и редките растения е резерватът „Аркутино” или Мечешкото блато в община Приморско. Разполага с чиста и дълга плажна ивица. В района около града има 4 плажа – северен, централен, южен и „Перла”, които предлагат различни атракции – волейболно игрище, фитнес, водни ски, водни колела, сърф, разходки с лодки, скутери, както и детски съоръжения.

 

Китен е разположено на черноморския бряг, само на 5 км от град Приморско и на около 55 км южно от гр. Бургас. Едно от богатствата на Китен е уникалното съчетание на море и планина (Странджа). Другото богатство са двата прекрасни морски заливи – Караагач и Атлиман, и обширните плажни ивици. Северният плаж, известен като Атлиман, се намира в дъното на едноименния залив и включва красиви пясъчни дюни. Южният залив Урдовиза е разделен на два плажа - „Китен-юг“ и „Къмпинг Китен“. Китен е приятен курорт, в който всеки може да намери своето място в многобройните частни хотели, квартири, почивни станции и къмпинги.

 

Лозенец е едно от най-бързо развиващите се селища на брега на южното българско Черноморие. Лозенец е типично рибарско селце, осигуряващо прясна риба и рибни деликатеси за местните ресторанти. Близостта на Странджа планина го прави още по завладяващо и неповторимо място за почивка. Селцето е малко, кокетно и уютно. Преобладават двуетажните и триетажните къщи и вили, превърнати в комфортни малки хотели или даващи квартири за почиващите. Осеяно e с много зеленина. Тук се съчетават планински и морски климат.

 

 


Мебели от производителя

Заказать свой уникальный интерьер с нами